Spa tretmani

Spa tretmani dokazano utiču na smanjenje stresa.

Ubrzan način života i stres sve češće su deo svakodnevice ljudi, ne samo u većim gradovima, već i u manjim mestima širom sveta.

Iako stres nije lako kontrolisati, ponekad i biti svestan njegovog postojanja, on može izazvati niz komplikacija u funkcionisanju organizma.

Kada je u pitanju procenat ljudi koji je izložen stresu svakodnevno, precizni podaci za Srbiju ne postoje, ali istraživanja pokazuju da je u zemljama Evrope taj procenat između 35 i 45 odsto.

Stručnjaci i lekari savetuju i preporučuju brojne načine za umanjenje i borbu sa stresnim i brzim načinom života, a jedna od preporuka su svakako SPA tretmani.

Masaže, relaksacija u SPA centrima i terapije daju organizmu i umu mogućnost da se revitalizuje i istinski opusti, a što dokazano doprinosi kvalitetnijem funkcionisanju našeg organizma.

Koji su to SPA tretmani koji nam mogu pomoći u redukciji stresa?

Evo naših pet preporuka:

Masaža stopala

Masaža stopala stimuliše više od sedam hiljada nervnih završetaka na svakom stopalu.

Ovom vrstom masaže, odnosno stimulacijom određenih tačaka na stopalima, mogu se otkloniti različite tegobe – blokade koje sprečavaju normalno funkcionisanje organizma.

Masaža je veoma delotvorna u lečenju glavobolja, sportskih povreda, problema sa kičmom, menstrualnih tegoba, a uz to je i izvanredan antistres tretman i jača imunitet.

Uz brojne benefite ove masaže, tokom njenog trajanja naše telo se u potpunosti opušta i relaksira.

Đakuzi

Đakuzi koji gotovo svako obožava, kao i generalno hidroterapije, posebno je pogodan za one koji često vežbaju i izlažu se fizičkom naporu, za ljude koji imaju probleme sa mišićima, poteškoće sa spavanjem, ali i sve one koji jednostavno žele da se relaksiraju.

Američka istraživanja pokazuju da čak 30 odsto građana u SAD pate od nedostatka sna, a kao jedan od najčešćih načina za rešavanje ovog problema navode se SPA tretmani, uključujući i redovnu relaksaciju u đakuziju (hidroterapiju).

Sauna

Studije su pokazale da je sauna u lečenju i redukciji stresa veoma važna kada su u pitanju nemedicinski tretmani.

Korišćenje saune periodično pomaže u regulisanju krvnog pritiska, izbacivanju toksina iz organizma i umanjenju bolova nakon fizičkog napora.

Kao i brojni drugi SPA sadržaji, sauna je još jedan od njih koji prilikom korišćenja omogućava potpunu relaksaciju i mir.

Antistres masaže

Kao što i samo ime kaže, antistres masaža predstavlja jedan od najboljih tretmana za umanjenje stresa – ona je kombinacija terapeutske masaže leđa i relaks masaže.

Osim što pomaže u oslobađanju od stresa, ova masaža se koristi i za uspostavljanje ravnoteže organizma i uklanjanje napetosti i bolnih stanja.

Uz to što umanjuje stres, antistres masaža utiče i na jačanje imuniteta.

Aromaterapija

Aromaterapijom kroz primenu čistih eteričnih ulja poboljšavamo zdravstveno stanje i kvalitet našeg života.

Efekti prirodnih ulja otkriveni su još pre više hiljada godina i njihov blagotvoran uticaj potvrđen je i medicinskim studijama.

Efekti masaža, akupresure i bioenergije upravo eteričnim uljima se pojačavaju i daju još bolji efekat na organizam.

Kada je u pitanju delovanje aromaterapije, ona najjači efekat ima na umor, iscrpljenost, depresiju, stres, fizičke bolove, probleme sa varenjem i mučninom, kao i na koncentraciju i razbijanje masnih naslaga.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite svoje ime