kurkuma

Ne verujem u napitke za mršavljenje, ali…

Stanem pre neki dan na vagu i vidim da sam nabio „koji“ kilogram… čudna mi čuda, kročim na vagu a nije još ni Božić pošteno prošao. Elem, idem tako ulicom i sretnem drugaricu koja je vidno smršala.

„Pa gde si ti, srećna nova sve najbolje… šta je to sa tobom, super izgledaš!?“

„Ej žurim stvarno, ali jedna reč… Kurkuma!

Pa naravno, kurkuma… kako se nisam ranije setio.

Kurkuma je zeljasta biljka koja potiče iz Južne Azije a pripada familiji čega drugog nego moćnog đumbira. Kurkuma poboljšava varenje, smanjuje holesterol, odličan je antioksidant i ono najvažnije, uklanja toksine iz jetre, glavnog organa za sagorevanje masti!

E sad, kako se ona koristi? Pa prilično jednostavno! Možete je stavljati u variva, čorbe, gulaše, meso… em što je izuzetno zdrava, em što ima lep ukus i daje hrani onu prelepu žutu boju.

Što se tiče mršavljenja, dovoljno je da nedelju dana pijete jednostavan napitak od kurkume i vode… i normalno neka aktivnost se podrazumeva jer verujte mi, čarobnog štapića NE-MA!
Posle doručka, stavite kašičicu kurkume u čašu tople vode i popijte. Doći će do ubrzanja metabolizma i bržeg gubitka kilograma. Koristite napitak nedelju dana pa napravite pauzu od nedelju dana.

I naravno zapamtite, ne treba preterivati ni u čemu pa ni u kurkumi.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite svoje ime