Život

Kada se dovoljno dugo bavite poslom lekara shvatite u stvari koliko je život jedna prolazna i predivna stvar! Ta iskra koja gori i koja u jednom trenutku nestane je tako dragocena, retka i jedinstvena da je to prosto čudesno.

Inače nije lako biti religiozan kada si stalno okružen činjenicama, jer mi smo u stvari mehanizmi koji rade na bioenergiju, hrana i voda su naše gorivo koje se razgrađuje u složenim biološkim procesima u organizmu. Jednom kada ti procesi počnu da posustaju, posustajemo i mi a život se usporava sve do gašenja mehanizma i neizbežnog završetka života koji nas sve čeka i u kome smo svi jednaki.

Da li smo mi samo zasebne vaseljene koje svakodnevno dolaze u kontakt a koje su milionima kilometara udaljene jedne od drugih?

Da li je moguće da ta vaseljena u jednom trenutku nestane i sve ono što je čini, nepovratno nestane sa njom kao kapi rose na letnjem suncu?

Ne znam, verujem da nije, ali isto tako verujem da je svaki trenutak u našem životu dragocen, svaki osećaj ma koliko bio dobar ili loš nas čini onim što jesmo i pomaže nam da shvatimo da u stvari mi postojimo i da bitišemo u ovom trenutku vremena bez obzira na sve. Toga se ne treba odricati, već treba uživati u tim Bogom danim trenucima jer oni se ma kakvi bili nikada više neće ponoviti u tom obliku, nije to lako, znam.

Kakve ovo veze ima sa savetima lekara, pa vidite prihvatiti život onakav kakav jeste, kao stalnu borbu sa svime što nam život donosi radost ili tugu je nešto ka čemu treba težiti, jer samo tako ćemo živeti kvalitenije i zdravije. Život treba ceniti i čuvati, kao malo vode na dlanu. A da li ima nešto posle toga, ne znam ali nadam se i verujem da ima.

Zdravi bili.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite svoje ime