Strah i bes

Yesss, ponedeljak! Sjajan dan za dozu mog glupog humora i punu šolju dobrog starog stresa jel da? Wrong!!!

Mislim, dakle nerviram se…

Koliko sam samo puta čuo ljude da o sebi kažu da su impulsivni, da imaju kratak fitilj, da nemaju strpljenja i tome slično….. sa ponosom!? Da li znaš koliko su nervoza, bes i strah besmisleni u tvom životu, koliko ama baš ničemu ne služe, pa opet svi mi nekako ponavljamo tu grešku i dozvoljavamo sebi da pređemo granicu. Bes, strah i mržnja dovode do iskrivljene percepcije bukvalno svega oko nas. Taj impuls koji se javlja u nama, često dovodi do toga da ishitreno reagujemo na prvu loptu. Na žalost, posledice toga su obično pogubne po nas ali i ljude u okruženju… što je najgore od svega, najčešće stradaju oni do kojih nam je najviše stalo.

Ok, pa šta je onda rešenje?… Nemoj da se nerviraš, diši duboko, čitaj viceve Andrije Miloševića naglas? Ma da, znam… suviše jednostavno zvuči. Međutim, ipak postoji jedan mali trik. Naime, postoji nešto što se zove Odložena reakcija… ne ne, nije to bezobraznici jedni 🙂 Poenta je u tome da kada se nešto (loše) desi, samo se setite da je taj osećaj odloživ, baš tako, pomerite ga za kasnije a u tom trenutku se iz sve snage fokusirajte na najbanalniji predmet ispred vas. Možda deluje glupo jel tako, možda to pakovanje šećera ili semafor ispred vas sada nisu bitni, jer sada zaboga imate bitniju stvar u svom rasporedu… šta, možda da se nervirate!? Da da, kontate, upravo je u tome stvar 🙂

Čim tu negativnu misao odložimo, nestaće i impuls. Zapamti, strah i bes su samo reči u tvom vokabularu. Fokusiraj se na to da izbalansiraš svoje misli i telo, jer su bolesti samo simptomi neravnoteže a bolesti ne mogu opstati ako je ceo sistem u ravnoteži.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite svoje ime