Šta je all on 4 zamena zuba i kada se procedura izvodi?

Jedna od najsavremenijih protetičkih intervencija je postavljanje implantata na mesto nedostajućeg zuba.

On trajno menja i koren i krunu zuba omogućavajući normalan položaj ostalih zuba, normalnu funkciju vilice i prelep osmeh koji uvek izgleda fenomenalno.

Jedna od vrsta zubnih implantata su i all on 4 implantati koji istovremeno menjaju više nedostajućih zuba u nizu sa samo 4 implantata.

To je nova generacija protetičkih sredstava koje omogućavaju istovremeno popunjavanje većeg broja nedostajućih zuba, a da se pri tome ne izvodi pojedinačna ugradnja svakog korena.

Svako ko je delimično krezub ili ima potpun nedostatak zuba je odličan kandidat za ovakav način protetičke nadoknade.

Šta je all on 4 metoda?

All on 4 postupak kombinuje implantate sa protezom koja nosi do 12 krunica na samo 4 titanijumska šrafa koji se na pravi način pozicioniraju u vilici pa se proteza trajno fiksira za vilicu i ostaje njen deo čuvajući funkciju i obezbeđujući normalan proces žvakanja.

Pošto samo 4 šrafa nose ceo most, prva dva prednja su kraća i postavljaju se na mesto trojki, a druga dva su duža i zato se stavljaju pod uglom od 45 stepeni pa mogu da nose čitavu konstrukciju bez problema.

Iako je ovo savremen postupak nadoknade, metoda se uspešno primenjuje decenijama pa svi pacijenti imaju stabilnu protetičku nadoknadu koja je trajna i uz jednu proceduru donosi 12 zuba.

Kako se izvodi procedura ugradnje implantata?

Na početku stomatolog radi detaljan pregled vilice, uklanja zube koji su predviđeni za vađenje i pravi se snimak vilice da se proceni da li ima dovoljno mase da desni drže implantate i da se pravilno postave.

Proces postavljanja je bezbolan, radi se u anesteziji i ne traje dugo.

Mogu se postavljati implantati u jednoj ili obe vilice, a nakon par sati se postavljaju privremeni implantati koji su tu da zaštite veštačke korenove koji treba da srastu u desni.

Stomatolog kontroliše proces zarastanja, a kada se potvrdi da su šrafovi stabilni nakon par meseci od ugradnje sledi drugi deo all on 4 metode, a to je postavljanje veštačkih krunica.

I one se prave od kvalitetnih materijala, cirkonijum – keramike koja daje novu dimenziju beline, a zubi izgledaju savršeno, potpuno prirodno i gotovo nemoguće je zaključiti da su u pitanju veštački zubi.

All on 4 Srbija – cena pristupačna, a kvalitet je vrhunski

Naša zemlja ima neke od najboljih stomatologa u regionu i Evropi pa mnogi dolaze namenski baš kod nas da bi uradili neke od stomatoloških tretmana.

Kada je u pitanju all on 4 Srbija cena je pristupačna i mnogo povoljnija nego u drugim gradovima Evrope pa je i to razlog zašto je dentalni turizam razvijen u ovoj meri.

Kao primer troškova u inostranstvu treba naglasiti da u Velikoj Britaniji all on 4 košta preko 11.000 eura po vilici, a cena all on 4 u Srbiji je između 4.500 i 5.000€ što je više nego duplo jeftinije.

Čak i susedne zemlje imaju cene koje su od naših više za nekoliko hiljada eura pa kada se bira all on 4 Srbija ima najnižu cenu i imaju najviše posla.

Odaberite najbolje opcije za svoje trajno rešavanje krezubosti.

All on 4 može da bude jedna od odličnih alternativa.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite svoje ime