maca

Jednom prilikom sam se kasno vraćao kući. Bio je mrak, oktobar mesec.

Ubacio sam kola u garažu i otišao kući.

Posle dva dana sam sišao opet do garaže i kada sam otvorio vrata imao sam šta i da vidim. Jedno malo, skvrnjasto, smrznuto i povređeno mače se zavuklo pored kola.

Šta sada da radim?

Znam, odneću je kući, nahraniću i pusticu je ponovo napolje… Kako da ne, dovoljno je bilo samo jednom da krene da mi se mota po nogama i da mi se umiljava i eto nje 13 godina u stanu 🙂

Kakve veze ovo ima sa zdravljem? Verujte mi i te kako ima!

Prema istraživanjima je dokazano da vlasnici mačaka imaju manje šanse da dobiju srčani ili moždani udar a takođe su idealne kod anksioznosti i depresije.

Lično poznajem čoveka koji je živeo pod velikim stresom i koji je posle težeg srčanog udara na preporuku lekara, uzeo da čuva mače i doživeo pravi oporavak.

Što se mene tiče, ovi podaci mogu biti tačni a i ne moraju. Ono što ja sigurno znam je to da moje mače zna kada se osećam loše. Ume da me smiri. To predivno krzno i predenje mi pružaju neverovatan mir i staloženost. Sednem i gledam je, divim se toj gracioznosti i opuštenosti koju širi kroz dom a kada se zaigra, tačno se oseća pozitivna energija u kući. Volim i to što mogu da je mazim samo kada ona to hoće i što ima taj neviđeni integritet. Ponekada pomislim da sam privilegovan što je baš mene odabrala i da sam ja njen ljubimac a ne obratno 🙂

Šta da vam kažem, ako se ikada odlučite da čuvate macu, verujte mi nećete se pokajati.

Da istina je da će vam iskidati fotelju, raskopati cveće, obaraće sve što može sa stola, ali će to raditi sa neodoljivim šarmom 🙂 Dobićete jednu pravu malu bitangu ali i prijatelja koji će vam oplemeniti dom, uveseliti dan i prići baš onda kada je vreme za to.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite svoje ime