Vlažne maramice za bebe

U današnje vreme, vlažne maramice su neizostavan deo svake ženske torbice.

Osim što su praktične i lako distupne, one nam koriste i u situacijama kada su nam sapun i voda zaista nedostupni.

Ako ste u situaciji da nemate pristup vodi, postoje alternative koje se mogu koristiti za čišćenje kože vaše bebe. Neki od načina su:

  • Vlažne maramice – Kao što smo ranije spomenuli, vlažne maramice su praktične i pogodne za upotrebu u situacijama kada ne možete da koristite vodu. Vlažne maramice se mogu koristiti za čišćenje bebine kože, lica, ruku i drugih površina.
  • Suvi šampon – Suvi šamponi su dostupni u prodavnicama i mogu se koristiti za čišćenje bebine kose. Deluju tako što upijaju ulje i prljavštinu iz kose. Dostupne su u spreju ili prahu, a možete ih jednostavno naneti na bebinu kosu i zatim ih dobro očešljati.
  • Topli mokri peškir – Ako imate pristup toplim peškirima, možete koristiti topli mokri peškir da očistite bebinu kožu. Uzmite čist peškir i potopite ga u toplu vodu. Dobro ocijedite peškir i njime očistite bebinu kožu.

Šta ako je bebina koža osetljiva?

Ako ste u situaciji da nemate pristup vodi, a vaša beba ima osetljivu kožu, važno je da budete pažljivi pri izboru vlažnih maramica kako biste izbegli iritaciju kože.

Najbolje bi bilo da koristite vlažne maramice koje su namenjene osetljivoj koži, koje su hipoalergene, bez parfema i bez alkohola.

Neki od preporučenih brendova vlažnih maramica za osetljivu kožu su:

  • WaterWipes – Ove maramice su napravljene od 99,9% vode i 0,1% ekstrakta grejpfruta. Ne sadrže parfeme, veštačke boje ili alkohol.
  • Pampers Sensitive – Ove maramice su hipoalergene, bez parfema i alkohola.
  • Huggies Natural Care – Ove maramice su takođe hipoalergene i bez mirisa, a sadrže aloe veru koja pomaže u smirivanju kože.

Kada koristite vlažne maramice za čišćenje bebine osetljive kože, važno je da budete nežni i pažljivi kako biste izbegli dalju iritaciju kože.

Takođe, proverite sa svojim pedijatrom pre upotrebe novih proizvoda za negu beba, posebno ako je vaša beba sklonija iritaciji kože.

Voda je ipak najbitnija

Ipak, gde god da se nađete, dobro je da imate makar vlašicu vode pokraj sebe.

Osim što ćete sigurno ožedneti, voda je neophodna za održavanje higijene kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost vaše bebe.

Zbog toga je važno da uvek pokušate da imate pristup vodi kad god je to moguće.

U slučaju da putujete ili ste na mestu gde voda nije lako dostupna, uvek treba da budete spremni sa nekim alternativama za čišćenje vaše bebe.

Zato su Water Wapes vlažne maramice siguran izbor, jer osim što sadrže 99,9% vode, ne sadrže parfeme, veštačke boje niti alkohol.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite svoje ime