implantati za zube

Savremena protetička sredstva donose rešenja za različite vrste problema, a najteža situacija je onda kada se dogodi da se zub mora izvaditi iz vilice jer mu više nema spasa i lečenja.

Ipak, današnja protetika može da ponudi odlično rešenje čak i za ovakve situacije.

Pored mostova i proteza, danas su tu i najkvalitetniji zubni implanti.

Cena jeste najviša u odnosu na druge metode, ali postoji i razlog zašto je to tako.

Otkrijte sve informacije u daljem nastavku teksta.

Implanti za zube rekonstruišu ceo zub

Za razliku od svih drugih nadoknada nedostajućeg zuba, implantati obezbeđuju i veštački koren pored veštačke krune zuba.

Revolucionarni postupak koji ima brojne medicinske benefite za zdravlje usne duplje.

Naime, kada se nađemo u situaciji da izvadimo ceo zub i koren desni započinju proces povlačenja.

To se jasno ocrtava i na fizionomiji lica, ali i utiče na pravilan zagrižaj i sitnjenje hrane, a drugi zubi se opterećuju i brže propadaju.

Za ovaj postupak je potrebno vreme, pa sve započinje sa pripremom vilice u koju se prvo ugrađuje titanijumski šraf koji imitira koren i popunjava desni.

Nakon par meseci kada desni u potpunosti srastu postavlja se veštačka krunica, a cela konstrukcija verno imitira konstrukciju zuba.

Ovo je najbolje rešenje za svaku situaciju kada u vilici nedostaje jedan ili više zuba i trajno je rešenje problema.

Postoji i kombinacija kod koje se totalne proteze mogu pričvrstiti na ovaj način pa da stoje izuzetno stabilno, ali uz pomoć 4 implantata na strateški postavljenim mestima u vilici.

Sve se može postići samo treba angažovati stomatološku ordinaciju sa iskustvom.

Implant – cena

Kada se postavlja implant cena je između 300-600€ po zubu što se mnogima čini kao visoka cifra, ali to obuhvata postupke koji se mesecima sprovode, od pregleda desni, uzimanja otiska, ugradnje veštačkog korena, kontroli, izrade veštačke krunice i kontrole čitavog implantata.

S’ obzirom da je ovo trajni implant cena i nije previsoka i znači da jednom postavljen neće iziskivati neke veće troškove i zamene ako se pravilno i na vreme kontroliše od starane stomatologa.

Augmentacija – postupak za nadoknadu vilične kosti

Proces povlačenja desni započinje od momenta vađenja korena i što više vremena prođe to su desni pliće pa je postavljanje korena onemogućeno bez adekvatne pripreme.

U ovom slučaju se prvo izvodi postupak augmentacije – dodavanje veštačke kosti u vilicu koja kada sraste čini odličnu podršku budućem veštačkom korenu.

Ovakva procedura omogućava da svako može da ugradi zubni implantat nebitno koliko je vremena prošlo od poslednje intervencije i desni će uvek biti spremne za vraćanje prirodne funkcije vilici.

Implanti za zube su jedinstveni po mnogo čemu, a najviše zato što jedinstven metod obezbeđuje ponovno funkcionisanje vilice i svih zuba u ustima.

Implanti za zube jesu skuplja varijanta nadoknade zuba, ali se na ovaj način najpravilnije menja nedostajući zub.

Kada veštački koren sraste on je stabilan doživotno, a i kruna koja izdržava pritisak kao i prirodni zub.

U kombinaciji se dobija odlična zamena koja može biti samo na jednom mestu ili više njih, izgleda kao prirodni zub i vrši istu funkciju.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite svoje ime