mamurluk

Mamurluk2 minuta čitanja

Pazi sad ovu priču!

Cimer mog druga se budi! Lice natečeno, oči krvave, glava kao globus, jedva se seća kako se zove i ima osećaj kao da mu stari kosač stoji iznad glave i mazi ga ko što mesar mazi ćurku!

Naravno da znate šta mu se desilo, pa čooovek je proveo nezaboravno veče u operi jeeel tako. Ne, nije već je bio oduzet od celonoćnog lumpovanja, ispijanja tura bez granica i devojačkih šamara.

Promuklim glasom, kao da mu je poslednji, jedva izgovara čuvenu rečenicu: “Bra..te…molim…te, naseci mi… uh… tri paradajza na kolutove… hitno” !?!?!?

Pojede on sve iz tanjira i BOOM, sprema se lik, smeje se ide na posao još nam prebacuje kao ne znamo da živimo i slično. I ode, živ i… pa živ, kao da se ništa nije ni desilo.

E sad, ovih dana su žurke, veselja, proslave, fešte a dan nakon toga sledi svima poznato “više neću da liznem alkohol“. Sa druge strane mi ne bismo bili tako zlatni kada vam ne bi pomogli u tako velikoj muci. Znači, pre izlaska pripremi pored kreveta flašu vode (ključna reč, dehidratacija!), kupi tetrapak soka od paradajza (sadrži kalijum, magnezijum i likopen koji deluje kao antioksidant) i banane za jutro posle (bogate kalijumom koji alkoholom gubimo), idi do podruma i istoči malo rasola (sveti gral razbijanja mamurluka jer je pun vitamina C) i stavi u frižider.

E sad pažljivo, odaberi jednu od terapija, nemoj sve ovo da suneš u grlo da ti ne bi glava bila u wc šolji do podneva.

Ok, to je to, spremni ste za praznike. Živi bili, lepo se provedite i ne preterujte!

Srećni vam praznici!

Dopada vam se članak? Lajkujte nas i čitajte nove tekstove svake nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *