ponedeljak, 25.10.2021.
Home KLINIKE I PRIVATNE ORDINACIJE Gradovi Beograd Joga za trudnice Beograd

Joga za trudnice Beograd

Kategorija: Oznaka:

Opis

Joga za trudnice podrazumeva psihofizičku pripremu koja se održava dva puta nedeljno i tokom koje trudnice uče kako da dišu tokom porođaja (psihofizička priprema), uče i praktikuju relaksaciju (joga nidra) i jogičko disanje (pranajama), a veliki akcenat se stavlja na fizičke vežbe joge (asane) za koje se ispostavilo da su ne samo korisne već i da izuzetno prijaju ženama u drugom stanju.

Joga za trudnice se može praktikovati od početka do kraja trudnoće.

Prenatal joga je idealna da buduće mame ostanu u kondiciji, da nauče tehnike disanja koje će im pomoći u svim aspektima porođaja, a pre svega da budu opuštene.

Pored svih koristi koje donosi u trudnoći, joga dubinski pomaže u pripremi za porođaj. Nivo energije se povećava, poboljšava se cirkulacija, disanje postaje lakše, povećava se elastičnost i snaga mišića i zglobova, popravlja se držanje tela, ublažavaju se uobičajeni trudnički problemi, postiže se oslobađanje od napetosti, telo se priprema za porođaj… Povećava se samopouzdanje i raste spremnost za materinstvo.

Tokom časova trudnice bolje upoznaju svoje telo i postižu smirenost. Za njih je važno i što se druže na ovim časovima i razmenjuju iskustva.

Radi se u malim grupama.

Časovi se održavaju na Dorćolu i Novom Beogradu.

preloader