ponedeljak, 27.03.2023.
Home KLINIKE I PRIVATNE ORDINACIJE Gradovi Bor Joga Bor – Tim kreativnih ideja

Joga Bor – Tim kreativnih ideja

    Moše Pijade 31, Bor
    +381 61 133 72 60
    [email protected]
   Tim kreativnih ideja Bor
   Joga Kreacija
   yogakreacija

Kategorija: Oznaka:

Opis

„Tim kreativnih ideja” bavi se promocijom zdravih stilova života, edukacijom o mentalnom, fizičkom i duhovnom zdravlju putem časova joge i održavanjem predavanja i radionica.

Stilovi joge koji se podučavaju su prožeti sveobuhvatnim iskustvom i učenjem instruktorke Željke Zdravković, koja na vešt i odmeren način spaja moderan i tradicionalan način vežbanja, gpri čemu se fokus stavlja na značaj pravilnog disanja, tehnike relaksacije i otklanjanja nesvesnih obrazaca koji uzrokuju nesklad, nezdravost i fizičku i umnu slabost.

Joga kreacija nudi Hatha Yogu, kao stil prilagodljiv širokim masama, pri čemu se primarni akcenat stavlja na zdravlje kičme, osposobljavanje organizma da povrati prirodni balans i neguje zdrav stav prema životu, sa naglaskom na tehnike disanja. Pored ovoga, u ponudi je i Power Yoga – moderni stil koji jača organizam, detoksikuje, stabilizuje, hrani čitavo telo i čini ga otpornijim i gipkijim. Kroz Power yogu koja je dinamična i kombinuje moderan način vežbanja sa tradicionalnim joga asanama i nezaobilaznim tehnikama disanja, vežbači postižu efekat oblikovanog tela, jedre kože i osećaja vitalnosti, unutrašnje snage i ispunjenosti.

Duo yoga – kreativna vežbaonica za decu i roditelje – stil koji daje mogućnost zajedničkog vežbanja roditelja i dece pri čemu deca na najbolji način – kroz lični primer, uče od roditelja kako negovati zdrave navike življenja. Još jedan stil koji se bavi pravilnim disanjem, ali i pravilnim držanjem tela, te korektivnim vežbama koje roditelj uči na času i uvežbava kod kuće sa detetom.

Mama Yoga – grupa koja spaja trudnice i mame sa malim bebama. Tehnike disnaja, relaksacione tehnike i položaji koji su prilagođeni kako trudnicama tako i novopečenim mamama je ono što ovaj stil nudi. Veliku pažnju poklanja pravilnom držanju tela u trudnoći i u postporođajnom oporavku, tehniama disanja koje su prilagođene određenom semestru trudnica, ali i relaksacionim tehnikama, te psihičkoj pripremi za porođaj.

Pred redovnih časova, postoji mogućnost individualnih programa.

Osim redovnih grupa, Joga kreacija se bavi organizovanjem predavanja, radionica, izleta i ekskurzija za svoje članove i građane. Neretko organizuje časove u prorodi i druženja. Aktivno sarađuje sa osnovnim i srednjim školama gde je sprovodila radionice i programe koji su obuhvatali tehnike disnaja, usmeravanja pažnje, jačanje koncentracije, razvoj kreativnosti i povećanje učeničkih performansi. Takođe, uspešnu saradnju uspostavlja sa organizacijama i institucijama za decu ometenu u razvoju, sa kojim je imala višemesečni program i redovne časove.

Licencirani instruktor, prostirke i rekviziti obezbeđeni.

preloader