petak, 27.05.2022.
Home KLINIKE I PRIVATNE ORDINACIJE Gradovi Bor Dečija akademija – BrainOBrain Bor

Dečija akademija – BrainOBrain Bor

Kategorija: Oznaka:

Opis

BrainOBrain program podstiče decu uzrasta od 4 do 14 godina da iskoriste svoj puni intelektualni potencijal i razviju veštine koje će im pomoći da lakše savladaju školsko gradivo. Pored toga radimo i na jačanju ličnih sposobnosti dece, što je bitno za bolje snalaženje u grupi.

Pitate se kako to radimo?

Koristimo: NLP za decu – neurolingvističko programiranje. Ova tehnika omogućava deci da na pravi način iskoriste sve svoje snage i lako postignu ciljeve koje su sebi zacrtali. Osim samopouzdanja, oni koji su vešti u NLP-u lako komuniciraju sa drugima, uspešni su u svojim akademskim i profesionalnim karijerama i lako vode čak i velike timove. Kroz mentalnu aritmetiku na najlakši način aktiviramo obe moždane hemisfere i budimo potpuni intelektualni potencijal deteta. Koristimo abakus – drevnu računaljku koja BrainOBrain đake uči da sa lakoćom bez papira i drugih pomagala množe, sabiraju i oduzimaju trocifrene brojeve. VAK metodu jer su istraživanja dokazala da je najbolji način za učenje – upijanje novih informacija kroz tri čula: vid, sluh i dodir. Sve vežbe koje predavači izvode sa decom aktiviraju njihov mozak, podstiču ih da budu radoznali i razvijaju najvažnije intelektualne i životne veštine.

Na BrainOBrain časovima vlada aktivna i interaktivna atmosfera. Ne provodimo vreme sedeći i gledajući u tablu, nego sva deca učestvuju u aktivnostima koje podrazumevaju i fizičke vežbe koje podstiču bolju koncentraciju, aktiviraju neurone i omogućavaju održavanje pažnje.

preloader