bibina fora

Šta je to „Bibina fora“?1 minuta čitanja

Šta je to „Bibina fora“?

Pa ovako, učila mene majka da kuvam čorbu. Obična čorba sa povrćem, ništa specijalno. U jednom trenutku, krenem da iznosim začine ali nigde ne mogu da nađem začin od povrća.

Pitao sam je gde nam je začin, a ona će meni:

„Ja to sine više ne kupujem, ima i previše soli u sebi a ja moram da pazim na pritisak… ali imam nešto drugo u zamrzivaču“.

Tada sam video najbolju foru koju bi svako ko se petlja oko kuvanja i pazi na zdravlje trebao da zna. Ok, znam da nismo smislili „toplu vodu“ ali ću ipak podeliti sa vama 🙂

Pazite sad! Kupite šargarepu, celer, paškanat i peršun a ako nađete još i malo tikve, pun pogodak! Po pravilu šargarepe ide najviše, a celer, paškanat i peršun mu dođu za šmek. Stavite to u multipraktik i naseckajte sitno.

Uzmite kesu za zamrzivač i napunite je toliko da kada je postavite na sto, možete dlanom od nje da napravite četvrtastu ploču od mešavine. Napunite tako nekoliko kesa i nasložite ih u zamrzivač. Kada god kuvate nešto, dovoljno je da otvorite kesu i odlomite pločicu tog domaćeg začina.

Genijalno zar ne! Em je zdravo jer tačno znate šta ste stavili u njega plus sami određujete količinu soli, em je neverovatno praktično i štedi mnoooogo vremena oko seckanja i pripreme.

Šta da vam kazem, bez „Bibine fore“ više ne kuvam! Bog da mi te poživi Biki 🙂

Dopada vam se članak? Lajkujte nas i čitajte nove tekstove svake nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *