MEDICINSKI HOROSKOP

Mesečni medicinski horoskop za februar 2019.

Ovan

Ovan

Zdravlje dobro, nikakvih većih problema ne bi trebalo da bude. Čuvajte se prvenstveno sezonskih opasnosti – prehlade i virusa.. Ko god ima problema sa disajnim organima može ovaj mesec konacno rešiti ove napasti koju ste ranije vukli sa sobom. Ako ste imali bilo kakvih psihičkih problema, stres, nervoza, bes, ovaj mesec biste mogli i od toga da izlečite organizam i vratite svu pozitivnu enrgiju koju ste u prethodnom periodu izgubili.

Bik

Bik

Lako se nasekirate, a onda ceo dan vas prati neka teskoba koja se sabije u želucu. Manje kafe i jakih čajeva, cigarete ne bi smeli nipošto. Mučninu ublažite nekim od lekova, i preduhitrite je njima. Svakako nemojte da je ničim izazivate. Jedino što možemo da vam savetujemo je da pripazite na tempo života, ako vidite da je ubrzan pokušajte na sve načine da ga usporite, prijaće vam i psihički i fizički.

Blizanci

Blizanaci

Zdravi ste kao dren. Savetujemo tek rutinsko kontrolisanje krvne slike. Moguće malo povišene masnoće u krvi. Pomalo ste bezvoljni, energija vam se spustila na opasno nizak nivo. Zapostavili ste zdrave navike, jedete šta stignete, a pritom ne uzimate neke suplemente. Vreme gripa još traje, biće još virusa, a sve su agresivniji i otporniji ,pa ako nam telo nije dovoljno jako za te udare, može biti mnogo problema,a koji su se mogli na vreme izbeći. Zato, pravac apoteka.

Rak

Rak

Prilično ste usporeni i bez energije. Verovatno vas crpi ovo nestabilno vreme. Pokušajte prirodnim putem da se regenerišete, a može i neki suplement iz apoteke uz sve to. Vremenska prevrtljivost dolazi do izražaja i kod vas stvara izvesnu depresiju koja vam troši rezerve snage, i prava ste meta za viruse koji trenutno haraju. Ako uskoro se ne trgnete i ne poradite na sebi iznutra i spolja, bićete izloženi svakakvim boleštinama koje će vas zarobiti u krevet. A to najmanje želimo svi. Zato poradite na sebi, izbeći ćete mnogo problema.

Lav

Lav

Snažne ličnosti poput vas neće imati nekih ozbiljnijih zdravstvenih tegoba ovog meseca. Samo nastavite sa redovnim vežbanjem. Hidrirajte se malo više. Povremena probadanja u predelu ledđa su zbog dugog sedenja, ako imate vremena idite na relax masažu. Preporodiće vas iz korena. Niste baš fit. Žalite se na bolove u donjem delu kičmenog stuba, koji trpe pritisak jer previše sedite. Morate ojačati donji deo mišića jer oni drže kičmu.

Devica

Devica

Muče vas glavobolje zbog vremena i oscilacija u temperaturi,pa neretko pribegavate kofeinu, ali efekat bude suprotan. Ne možete zaspati što zbog kofeina, što zbog bolova u glavi. Savetujemo šetnje i lagane obroke, utopljavanje glave i čajeve za opuštanje nerava. Device koje imaju problema sa hroničnim bolovima u leđima, naročito donjim delovima, ovaj mesec bi mogle da se pomuče, a česte promene temperature mogu da uzrokuju malo dosadnije bolove. Ako se to desi, lekar će vam dati najbolje savete i pomoći će vam da lakše pregurate ružan i bolan period.

Vaga

Vaga

To povremeno kašljucanje može i ne mora biti znak blaže upale plućne maramice, te svakako predlažemo da posetite lekara. Vreme je nestabilno i haraju raznorazni virusi, i sve je aktuelno od bolesti, od bronhitisa do težih oblika upale pluća. Hranićete se zdravo i vodićete više računa nego obično o svojoj ishrani. Primetili ste da vam povlađivanje svojim navikama remeti probavu. Potrebno vam je više integralnih žitarica, ribe i svežeg povrća kuvanog na pari ili presnog. Voće vam je potrebno radi unosa vitamina. Sušeno voće vam je jednako dobro kao i sveže. Pojačajte unos vode.

Škorpija

Škorpija

Može doći do pada imuniteta i bićete podložni virusnim infekcijama. Osetljive tačke će vam biti bubrezi, jajnici, krsta. Izbegavajte vlažna i hladna mesta. Kad god mozete, izađite u prirodu. Potrebno vam je više dnevne svetlosti.
Ishrana koje će pozitivno uticati na vaše zdravlje treba da sadrži žitarice, proizvode od raženog i ovsenog brašna. Riba vam je važan izvor proteina,a preporučuje vam se pastrmka i losos. Od voća uzimajte sveže sezonsko, kao i sušene smokve, suvo grožđe i urmu. Izbegavajte alkoholna pića i gazirane sokove.

Strelac

Strelac

Bićete podložni virusnim infekcijama. Da biste to ublažili, neophodno je da poradite na održavanju fizičke kondicije u formi. Kad god mozete idite u prirodu, a drugim danima radite rekreativne vežbe.
Od ishrane će vam za poboljšanje imuniteta koristiti povrće koje u sebi sadrži dosta vitamina. Na prvom mestu su to kupus, spanać, zelena salata i cvekla. Zeleni čaj će vam poslužiti kao antioksidans. Uzimajte dnevno po jednu kašiku meda, a dobro bi vam došao i matični mleč. Od začina vam je kurkuma važna za bolje zdravlje.

Jarac

Jarac

Zdravlje će vam biti nestabilno u prvoj polovini februara. Najviše ćete biti podložni prehladi i virusnim infekcijama. Biće vam osetljivo grlo, sinusi i bronhije. Potreban vam je čist vazduh. Izbegavajte gradski smog i boravite u prostorijama sa dobrom ventilacijom. U drugoj polovini meseca će vaš imunitet ojačati i zdravlje će vam biti stabilno.
Pojačajte ishranu kaloričnim namirnicama kao što su pasulj, goveđe meso i sl. Potrebno vam je više tečnosti, kako vode, tako i sokovi od sveže ceđenog voća.

Vodolija

Vodolija

Potrebno je da se pridržavate zdrave ishrane kao i da izbegavate preterivanja u životnim uživanjima. Biće vam osetljivi zglobovi i kosti, a moguća je i slabija cirkulacija. Krvni pritisak će vam varirati. Bilo bi poželjno da radi preventive prekontrolišete krvnu sliku. U drugoj polovini februara će se vaš imunitet poboljšati i zdravlje će vam biti stabilno.
Potrebna vam je ishrana koja sadrži vlakna. Od voća će vam prijati narandze, jabuke i banane. Od povrća uzimajte u većoj količini brokoli, šargarepu i sočivo.

Ribe

Ribe

Potrebno je da se više krećete kako biste poboljšali cirkulaciju i kako bi vaša fizička kondicija bila u boljoj formi. Tako ćete poboljšati eventualne smetnje povezane sa krvnim pritiskom i cirkulacijom. više kretanja bi vam koristilo za teškoće sa cirkulacijom.
Ishrana bi trebalo da vam se sastoji od više ugljenih hidrata i kaloričnih namirnica. uzimajte više povrća, kao što je spanać, grašak, karfiol, celer i cvekla.Od voća uzimajte jabuke, kao i sušene smokve i šljive. Mleko i mlečne proizvode mpžete uzimati svakodnevno. Smanjite slatkiše i kafu.

Priredile astrolozi:

 Ana Savović i Marija Savović

Kliknite na njihovo ime ako želite tumačenje natalne karte ili životnog horoskopa, godišnji horoskop, ljubavni uporedni horoskop, poslovni horoskop.