lečenje

Lečenje preko interneta2 minuta čitanja

Dragi prijatelji, molimo vas da od nas ne očekujete da vas lečimo preko interneta.

Znate, mi smo tu da vam objasnima nešto što vam nije jasno, da vam damo smernice u vezi onoga što bi mogli da uradite povodom vašeg stanja i da vam pomognemo koliko god možemo ali nismo tu da vas lečimo.

Jer vidite, medicina je jedan prelepi zanat u kojem se uvek nešto uči i uvek nešto novo saznaje. To je zanat u kojem 2+2 vrlo često nisu 4 , već ponekad budu 3 ili 5.

To je takodje zanat koji traži da se zasuču rukavi, uzmu slušalice u ruke i zategne merač za pritisak ( ok, ponekad zatreba i čekić ali ne onaj kovački ).

U njemu ima toliko finesa da se ponekad osećamo kao detektivi koji u kriminalističkim serijama skupljaju dokaze, traže tragove krvi ili urina, ispituju svedoke i pokušavaju da reše jedan zločin i nadju krivca koji je napao naše telo.

Mi od vaših reči i tegoba crtamo sliku koju pokušavamo da stavimo u ram pregleda i ispitivanja kako bi ona lepo izgledala i uklapala se kada je okačimo u našoj galeriji lečenja.

Ta slika ne može da se sklopi preko interneta, to je kao da od kovača tražite da napravi potkovicu bez vatre i žara.

I ako vam slučajno nekad negde neko ponudi da naslika tu sliku i stavi je na zid bez rama, recite mu da će možda ta slika da se pocepa kada se okači na ekser i idite da potražite taj ram kod zanatlije koji ga pravi i sklapa.

Pozdrav za sve vas i hvala vam što nas pratite.

Dopada vam se članak? Lajkujte nas i čitajte nove tekstove svake nedelje.

6 komentara na temu “Lečenje preko interneta2 minuta čitanja

 1. Imam konstantne bolove u nogama od kolena nadole do prstiju nogama stopala bole sa gornje strane i zglob.to mi se desava dugo vec a imam i bolove u krstima povremeno.recite mi kako da ispitam o cemu se radi i sta je problem i po vasem misljenju sta moze biti uzrok? Unapred zahvalan

  1. Poštovani, tegobe koje imate mogu da budu posledica više različitih stanja. Ali pre svega trebate da uradite dopler krvnih sudova donjih ekstremiteta, kako bi se utvrdilo da nije možda problem u venama. Zatim RTG donjeg dela kičme, jer problemi i sa kičmom mogu da daju takve simptome. Mogli biste da uradite naravno i kompletnu laboratoriju uz mokraćnu kiselinu kako bi se videlo da nije možda u pitanju giht. Što se specijalista tiče , koje bi mogli da posetite, izdvojili bi vaskularnog hirurga, zbog mogućeg problema sa venama i neurohirurga zbog mogućeg problema sa kičmom.

 2. Pao sam u nesvest i imao sam kao neki napad trajalo je oko pola sata i onda sam dosao sebi sve sam pregledao sve je uredu jedino nisam radio magnetnu rezonancu…

  1. Postovani, padanje u nesvest moze da se javi iz razlicitih razloga. Pre svega moze da bude neuroloske prirode pa treba posetiti neurologa i uraditi EEG zbog napada koji ste imali da bi se iskljucila epilepsija. Takodje i magnetna rezonanca glave dolazi u obzir. Padanje u nesvest moze da se desi i zbog problema sa srcem i krvotokom pa treba i to ispitati, uraditi ekg, nositi holter i posetiti internistu ili kardiologa. Uraditi komoletnu laboratoriju sa svim parametrima je pod obavezno , anemija tu takodje dolazi u obzir. Te dogadjaje treba uvek detaljno ispitati

 3. Postovanje interesuje me labaratorija ovo su povisene analize da li znate o cemu je rec?
  fibrinogen 5.05 (1.7-4.0)
  Bilirubin direktni 7.0(<5.1)
  Crt 11.9(<5)

  1. Postovani,
   Povecanje direktnog bilirubina ide u prilog problemima sa zucnom kesom i zucnim putevima , jetrom ili pankreasom, a fibrinogen i CRP govore o nekoj upali. Dobro je sto nisu puno povecani , ali bi trebalo uraditi i ultrazvuk abdomena da bi se videlo da nemate kamen ili upalu zucne kese , kao i da bi se videli ostali organi. Pretpostavljam da ste uradili i transaminaze (AST,ALT), gama-GT i alkalnu fosfatazu , kao i urin.Sve zavisi koje tegobe imate. U svakom slucaju , javite se izabranom lekaru.

Pitajte nas, recite šta mislite :)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *