kopriva

Kopriva1 minuta čitanja

Neće grom u koprive, ali neće ni u… zdravlje.

Gluplju poslovicu ne bih ni u snu smislio.

E sad, umesto hvalospeva o koprivi, ja ću vam samo reći da je jako jako dobra za krvnu sliku, da reguliše šećer, da leči urinarni trakt i stimuliše rad creva.

Koprivu možete da pijete i kao čaj.

E sad, kopriva je pored svega ovoga i jaaaaako ukusna tako da ću vam dati jedan prste-da-poližeš recept.

Ovako, skinite se goli i uletite da berete koprive… polako, šalio sam se :). Operete koprivu, obarite je, procedite (vodu ne bacajte, puna je vitamina) i sitno naseckate. U posudi propržite glavicu, dve crnog luka na maslinovom ulju a zatim ubacite koprive. U jelo sipajte dve do tri kašike kukuruznog brašna i polako dolivajte onu vodu od kopriva koju ste sačuvali (čisto zbog gustine, odredite sami). Dodajte malo soli (ne preterujete) i na samom kraju kada je sve gotovo, dva čena sitno seckanog belog luka. Prilikom serviranja možete razbiti jaje u vrele koprive i ono će se samo obariti. Na samom kraju, sve to zalijete kiselim mlekom.

I to je to, bon appetit!

Dopada vam se članak? Lajkujte nas i čitajte nove tekstove svake nedelje.

Pitajte nas, recite šta mislite :)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *